Mijn Bunny Chow Variatie met veel groenten
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Bunny chow is een Zuid-Afrikaans fastfoodgerecht. Het bestaat uit een uitgehold stuk brood dat opgevuld wordt met kerrie. Het komt oorspronkelijk uit de Indische gemeenschap rond Durban.
Het gerecht bestaat in meerdere varianten, afhankelijk van de curry waarmee gewerkt wordt (schaap, kip, bonen). Hier met een Engelse kruidenmix.
Ingrediënten 4 personen
500 g rundergehakt1 ui, fijn
3 knoflookteentjes, fijn
1/2 t komijn
1 t kurkuma
1/4 t gember
mespunt kruidnagelpoeder
4 kerrie bladeren
1-2 t chilipoeder
2 steranijs
2 kardemom zaden
2 t garam masala
3 tomaten, in stukjes, of uit blik
1/2 winterwortel, in stukjes
3 middelgrote aardappels in kleine blokjes gesneden
zout
peper
2 e munt, fijn
3 e verse koriander, fijn
zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Fruit in olie de ui en knoflook tot zacht.
2. Voeg de komijn, kurkuma, gember, kruidnagelpoeder, kerrie bladeren, chilipoeder, steranijs, kardemom en garam masala toe en bak tot geuren vrijkomen.
3. Bak gehakt rul in deze mengsel'
4. Voeg tomaat, wortel en aardappelen toe en meng door.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Voeg genoeg water toe om een dikke saus te vormen.
7. Kook zachtjes voor 30 min. of tot groenten gaar zijn.
8. Verwijder steranijs en kardemom.
9. Meng de munt en koriander door gehaktmengsel.
Serveertip
serveren
Gebruik per persoon een kwart ongesneden ribbenbrood. Hol brood voor 3/4 uit zodat er een ruimte ontstaan voor de gehakt. Vul elk brood met gehakt mengsel en garneer met munt of koriander. Als groente had ik nog plakken banaan door gedroogde kokos gerold.