Bananenbrood

  • Afrikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2016
  • Bananenbrood

    Bananenbrood

    Bananenbrood

Een recept zo uit de hart van de Zuid-Afrikaanse kombuis genomen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 kop boter
1 kop suiker
2 eieren
2 kop patentbloem
2 t bakpoeder
4-6 (over) rijpe bananen, fijn geprakt met vork
1 t vanille extract
1/2 t zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kluts de boter en eieren tot romig.
2. Meng vanille erdoor.
3. Kluts eieren een voor een door beslag.
4. Zeef droge ingrediënten en meng door beslag.
5. Meng bananen erdoor.
6. Verdeel beslag over een ingevette cake vorm.
7. Bak 1 uur bij 180*C of tot gaar en droog binnenin.
8. Snijd brood in plakken en eet met boter.

Bron

S.J.A. de Villiers KOOK EN GENIET

Serveertip

Laat brood 2 dagen staan voor gebruik, zo krijgt je een veel dieper smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten