Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne della Casa

Lasagne della Casa

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2016

Ingrediënten 6 personen


- 500 gram runder gehakt
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 2 st bleekselderij
- 2 wortels
- 1 rode paprika
- 250 gram (kleine) tomaten
- 1 grote pot pastasaus (bv. sugocasa traditionale van Grand Italia)
- 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
- 3 bollen mozzarella
- bechamelsaus (50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml halfvolle melk, peper en zout)
- 1 pak lasagna bladen
- grote handvol verse basilicum
- +/- 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
- peper en zout


Lasagne della Casa
Lasagne della Casa
Lasagne della Casa
Lasagne della Casa

Lasagne maken is de specialiteit van mijn dochter. Het is zelfs zo dat ik wel mag meehelpen maar dat zij op dat moment de chef is en ik het keukenhulpje Het snijwerk mag ik dan doen terwijl zij achter de pannen staat
Toch maar eens een keertje opgeschreven wat er zoal allemaal in gaat want nu ze niet meer zo vaak thuis is wil ik het toch ook zelf net zo lekker kunnen maken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Hak de knoflook en snij de ui, bleekselderij, wortel, paprika, en tomaten in stukjes.
- Mozzarella in dunne plakken of in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze:
- Bak het gehakt rul en laat het bruinen, voeg knoflook en uien toe en laat dit even meebakken.
- Voeg dan eerst de wortel, daarna de bleekselderij en nog later de paprika toe. Als laatste voeg je de tomaat toe.
- Strooi de Italiaanse kruiden erover en maak op smaak met peper en zout.
- Doe de pastasaus en de gezeefde tomaten erbij en laat dit geheel nog 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen zodat de groenten lekker zacht worden. Voeg op het laatst de gesneden basilicum aan de saus toe.
- Maak intussen de bechamelsaus. (de boter smelten maar niet bruin laten worden, bloem toevoegen en goed met een garde blijven roeren, dan beetje bij beetje de melk erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met peper en zout)
- Dan ga je laagjes maken. Eerst een beetje van de rode saus in de Ovenschaal dan een laagje lasagnebladen, bouw zo laag voor laag op. Halverwege doe je de helft van de bechamelsaus erover en de andere helft van de bechamelsaus doe je bovenop.
- Verdeel de mozzarella eroverheen en zet dit ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden C.

Tags, ,

Serveertip

Lekker voor erbij: salade, stokbrood of Ciabatta

Bron

Specialiteit van mijn dochter



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top