1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Egg Benedict de paas editie

Egg Benedict de paas editie

Door: hans3333

  • Europees, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2016

Ingrediënten 6 personen


6 kleine eitjes zo vers mogelijk , en op temp.
6 beschuit bollen
6 tl olijfolie
6 tl geraspte kaas ( gruyere , cheddar )
peper/zout uit de molen
6 plakken kipfilet met tuinkruiden
boter
12 groene asperge punten ( bakje super )
1 tl provenciaalse kruiden gedroogd
2 el olijfolie
pakje asperge saus , vervang water door volle melk , mocht dat op de verpakking staan.


Verder heb je nodig


6 bakjes, muffinvorm what ever
6 boterham zakjes
oven
grill pan
timer
grote/ruime kookpan
zilverfolie

Egg Benedict de paas editie
Egg Benedict de paas editie
Egg Benedict de paas editie
Egg Benedict de paas editie

Egg Benedict , ik ben er gek op , dit is deel zoveel , ik had al deze, deze, natuurlijk deze en nog 1
en nu dus de paas versie,  gepocheerd ei is nog steeds iets waar mensen voor terugschrikken .
verbeterd,
geen nood , mijn full proof methode bezorgt je een super ei, super ontbijt, en super reacties .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm je oven op 190 graden hete lucht , bak je beschuit bollen af tot licht bruin ( wacht niet op de bel, check regelmatig )
bereid je asperge saus , maar dan met melk , houdt warm
bekleed je bakjes of muffin vorm met de 6 boterham zakjes, en schep daar per zakje 1 tl olie in, smeer desnoods even goed door het zakje , giet een eitje erin ( hele dooier ) , bestrooi met wat peper en zout , en een tl geraspte kaas op de dooier, zakje hoeft niet dicht ben ik achter .
meng de 2 el olie met de kruiden , en schep heel voorzichtig de asperge punten er door ( haal even de kontjes er af )
breng de pan water aan de kook, maar breng terug naar net niet , in het engels heet het simmer ,
hang alle zakjes in de pan , ze blijven staan , en kook precies 3.30 ,
grill de asperge punten in je grilpan kort , houdt warm in folie , doe het zelfde met de kipfilet , houdt warm .
beleg nu de beschuit bol met 1 plakje kipfilet, giet heel voorzichtig een gepocheerd ei uit het zakje er op , schep er een el. asperge saus op en daarna 2 asperge punten per ei .

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top