1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. *VARKENSHAAS MET CHAMPIGNONSAUS EN KRIELTJES*

*VARKENSHAAS MET CHAMPIGNONSAUS EN KRIELTJES*

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2016

Ingrediënten 4 personen


=50 gram Roomboter. = 325 gram Varkenshaas culinair.
=1 zak krieltjes,in de schil ( 600 gram)
.=2 Sjalotten, in reepjes. = 3 eetl. Vinaigrette met Mosterd of Cardini's
Mosterd & Honing Vinaigrette
=1 bakje Champignons (250 gram) in plakjes.
=75 ml droge witte Wijn. = 125 ml. Slagroom. =2 eetl. Peterselie.
bakje 30 gram,(fijngehakt.)


Verder heb je nodig


KOEKENPAN*
KOOKPAN*


Voedingswaarde:p.p. energie 478 kcal
2008 kl. eiwit 22 gr.,koolhydraten 35 gr. vet 26 gr.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Smelt in een koekenpan 25 gram boter. Bestrooi de
varkenshaas eventueel met peper en bak het vlees
in 12-15 minuten rondom bruin en van binnen rose of
naar wens gaar.
2.Kook de krieltjes intussen in water met zout in 10-12 minuten
gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder
een deksel.
3.Smelt de laatste 25 gram boter in de koekenpan.
Bak de champignons 4 minuten.Voeg de wijn toe en laat tot
de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en kook de saus
tot de gewenste dikte in.Breng op smaak met met peper en zout.
4.Meng de salade met de sjalot en maak aan met de vinaigrette.
Verdeel de krieltjes met varkenshaas over 4 borden.
Schep de champignonsaus over het vlees en bestrooi met de
peterselie. Serveer de salade erbij.

Tags

Bron

©



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top