hartige paasbrunch
- Europees, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Goed voorbereiden en timming is het enige wat hier nodig is , veel , snel , en lekker en alles op tijd op tafel , en met pasen kan dat niet anders dan met ei, kwartel eitjes in dit geval .
met 70 % van te voren te bereiden , letterlijk een eitje .
Ingrediënten 4 recipe.people
14/16 kwarteleitjes ( neem extra eitjes, want het is nog wel een dingetje om die te breken )14/16 mini broodjes, broodrondjes, ( die rollen in wit en bruin, hebben namelijk de perfecte maat )
100 gram hollandse garnalen
100 gram gerookte zalm
2 el citroen mayo k&k
boter
100 gram zeer dun gesneden champignons
50 gram blauwe kaas
100 ml creme fraiche
1 el kerrie poeder ( of aromat , mijn quilty pleasure )
1 blikje ansjovis filets op olie
1 el kappertjes
decoratie spul :
bieslook , peterselie , zalm eitjes , paprika poeder
Benodigdheden
Ovenpoffertjes pan , ja poffertjes pan
keuken machientje
koekenpan
uitsteek ring 7 cm.
bakjes, folie etc.
Bereidingswijze
Dag van te voren :
snijdt je decoratie spul op de maat die je wil, meng de blauwe kaas ( zacht ) met de champignons , meng 50 gram creme fraiche met 1el. kerrie of aromat, meng een pasta van de ansjovis , kappertjes, en de andere 50 gram creme fraische, druk uit de zalm een aantal rondjes met de ring, vouw in plastic ( om en om , zalm plastic etc ) sla alles koel op , voila , 70 % staat klaar.
nu gaat het snel , want ei en brood moeten warm geserveerd worden. zet alle ingrediënten klaar, laat op temperatuur komen.
verwarm je oven voor als op de verpakking van je broodjes, nogmaals die rondjes zijn ideaal, maar moeten wel krokant.
verwarm een koekenpan op laag vuur, voeg het champignon kaas mengesel toe , en laat onder roeren , gaar worden en de kaas smelten, voeg evt. wat boter toe mocht de saus te dik worden )
besmeer je poffertjes pan met boter en vul met de kwartel eitjes ( van het vuur af )
het ligt een beetje aan je pan, een gietijzeren poffertjesplaat moet langer opwarmen , dan zon superdunne van 7 euro bij de blokker, moeten je broodjes 15 minuten in de oven , begin dan met bakken 5 minuten van het einde met je eitjes, op middelhoog vuur. let op de dooier, kwartel eitjes hebben niet veel nodig , zacht of harde dooier , is up to you.
combinaties:
broodje/kaas/champignon/eitje , deco
broodje/tl ansjovis mengsel/eitje/tl ansjovis mengsel/bieslook
broodje/kerrie fraiche/garnalen/eitje/peterselie
broodje/1tl citroen mayo/zalm/ eitje/bieslook/zalmeitjes
broodje/garnalen/citroen mayo/zalm/ eitje/peterselie.
Serveertip
Zet een peper en zout molen op tafel en de rest van de sausjes, en geniet dat vooral !