Geblakerde zoete ui met polenta

  • Europees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2016

Uit de Volkskrant Magazine van 23-01-2016
Weekendrecept van Yvette van Boven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 zoete uien
2 el olijfolie
150 gr. polenta
900 ml bouillon
klont boter
100 gr. kaas (Comté, Parmesan, Belegen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Halveer de uien. Verwijder alleen de droge schil, laat kont en bovenkant eraan. Verhit een koekenpan (of een pan die in de oven kan) op hoog vuur. Doe de olie erin en leg de uien met de gesneden kant naar beneden strak naast elkaar op de bodem. Draai het vuur naar middelhoog en laat de uien bakken. NIet aankomen, gewoon 18 minuten laten liggen. Dan blakeren ze mooi. Zet dan de pan in de oven en laat ze nog 15 minuten nagaren, tot ze van binnen net gaar zijn, maar nog niet doorbakken. Nog wit.
Haal dan de pan uit de oven, leg de uien met de gesneden kant naar boven op een bord om verder af te koelen. Verwijder de kontjes en de bovenkanten en pel de uien. Bestrooi de schelpen met zout en peper.

Breng de bouillon aan de kook en strooi de polenta al roerende met een garde erin. Kook de polenta 20 minuten op een middelhoog vuur tot ze gaar is. Roer er boter en geraspte kaas door. Verhouding water en polenta is 6:1

Vul de uienschelpjes met de romige polenta.

Bron

Volkskrant Magazine

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten