Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Australische meat pie

Australische meat pie

Door: Roelvdgun

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2016

Ingrediënten 4 personen


Bladerdeeg ontdooit
1 ui gesnipperd
klein teentje knoflook naar smaak
klein blikje tomatenpuree
200 gram mais uit een blikje
500 gram gehakt
1 eetlepel kerriepoeder
peper en zout
twee eetlepels jus poeder (maggi)
250 ml water
scheutje olie
1 ei


Verder heb je nodig


Ronde ovenschotel van ongeveer 20cm


Australische meat pie

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 200 graden
Doe de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Bak nu het gehakt mee tot dit rul is.
Kerrie, tomatenpuree, juspoeder en water toevoegen.
De mais uitgelekt toevoegen en de saus op smaak maken met peper en zout.
Gehakt met saus in de vorm scheppen.
Vel bladerdeeg voorzichtig uit rollen met een deegroller en over de vorm leggen. Plak de zijkanten rondom vast door het deeg tegen de buitenkant van de vorm te drukken. Snijd een teveel aan deeg weg. Met deze afsnijdsels kan je je pie als je zin hebt decoreren. Steek een bloemetje of hartje uit het deeg en plak deze op je pie. Door een klein gaatje in het midden te maken voorkom je dat het deeg klef wordt omdat stoom tijdens het bakken onder het deeg uit kan ontsnappen.
Bestrijk het deeg met een beetje geklutst ei en bestrooi dit met een beetje zout.
Ze je pie in de oven en bak hem ongeveer 25 minuten (hangt van de oven af) tot het deeg mooi bruin en gaar is.



Tags

Serveertip

Eet je de pie als onderdeel van de warme maaltijd serveer er dan aardappelpuree (mashed potatoes in Australië) of gebakken aardappeltjes bij en groenten (worteltjes) naar keuze.
Bij de pie smaakt een koud biertje erg goed!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roelvdgun
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top