Cannelloni met zalm, ricotta en spinazie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2016
  • Cannelloni met zalm, ricotta en spinazie

    Cannelloni met zalm, ricotta en spinazie

    Cannelloni met zalm, ricotta en spinazie

Een van onze favoriete ovenschotels uit de Italiaanse keuken is behalve Lasagne Bolognese ook deze met gerookte zalm.  Lekker hartig hierdoor en de tomatensaus krijgt wat pit door de chiliflakes.
De knapperige kaaslaag er bovenop maakt het natuurlijk helemaal af, je proeft het wel als je het een keer zelf maakt.  De foto erbij (iets te donker maar ja) heb ik geshopt bij Sofie, hopelijk vindt ze het niet erg......

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olijfolie
12 cannelloni's (vers of gedroogd, vers is sneller gaar)
1 zak spinazie (300gr)
Nootmuskaat
200 gr plakjes gerookte zalm
1/2 bosje basilicum
400 gr ricotta
1 grote fijngesneden ui
2 teentjes fijngesneden knoflook
400 gr trostomaten in kleine blokjes
2 el tomatenpuree
Chiliflakes
1 takje tijm
1 laurierblad
150 ml slagroom
200 gr fontina of mozzarella geraspt
Versgemalen peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Pan
Schaal
Spuitzak
Staafmixer of keukenmachine
Ovenschaal

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Wat olijfolie verwarmen in de pan en de spinazie hierin laten slinken.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en op snijplank fijnsnijden.
De zalm en basilicum in smalle reepjes snijden, dit moet in de spuitzak kunnen.
Ricotta in de mengkom kruiden met peper en zout; meng er de spinazie, zalm en basilicum door.
Deze vulling in de spuitzak doen, leg eventjes opzij voor zometeen..
Verwarm nog wat olie in de 'spinaziepan' en fruit hier de ui en knoflook in aan.
De tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm en laurier erbij en dit 10 minuutjes laten pruttelen.
Zet er dan de staafmixer in (of doe ze in de keukenmachine) en pureer ze.
Meng er de room door en breng pittig op smaak met peper, zout en chiliflakes.
Wrijf de ovenschaal in met olijfolie en spuit de vulling in de pastabuisjes.
Leg ze in de ovenschaal en schenk er de tomatensaus over, zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de saus.
Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal 25-30 minuten in het midden van de oven.
Als de cannellonischotel mooi goudbruin is kan deze eruit, klaar om van te genieten met een glas rode wijn.
Eet smakelijk!

Bron

De keuken van Sofie, met een beetje aanpassing

Serveertip

Een lekkere salade erbij is altijd goed.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten