No bake chocoladetaartjes met framboos

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-03-2016
  • No bake chocoladetaartjes met framboos

    No bake chocoladetaartjes met framboos

    No bake chocoladetaartjes met framboos

  • No bake chocoladetaartjes met framboos

    No bake chocoladetaartjes met framboos

    No bake chocoladetaartjes met framboos

  • No bake chocoladetaartjes met framboos

    No bake chocoladetaartjes met framboos

    No bake chocoladetaartjes met framboos

Ik heb dit recept een keer tijdens een tentamenperiode bedacht, omdat ik enorm veel zin had in chocolade.Ik had geen zin om uitgebreid te kokkerellen, maar wilde wel iets lekkers maken. Door de jaren heen heb ik twee varianten ontwikkeld, zelf kan ik niet kiezen dus heb ze allebei toegevoegd. Het leuke aan dit recept is dat het megamakkelijk is en o zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
Variant met witte chocolade en mariakaakjes (ca. 20 stuks)
125 ml slagroom
500 gram pure chocolade
half doosje (diepvries) frambozen
125 gram witte chocolade
20 mariakaakjes
muffinvormpjes

Variant met oreokoekjes (ca. 20 stuks)
125 ml slagroom
500 gram pure chocolade
half doosje (diepvries) frambozen
1 pak oreokoekjes
muffinvormpjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cupcakevormpjes of een met bakpapier beklede taartvorm
Steelpannetje
Koelkast

Bereidingswijze

Voor beide versies begin je op dezelfde manier:
Smelt in een steelpannetje de pure chocolade.
Klop in een kom de slagroom op totdat deze bijna helemaal stijf is.
Spatel voorzichtig de slagroom door de gesmolten chocolade totdat alles gemengd is.

Voor de versie met witte chocolade:
Leg onderin een cupcake vormpje een mariakaakje en schenk hier het chocolademengsel op.
Hak de witte chocolade in stukjes en versier hier de bovenkant mee.
Leg op iedere cupcake twee of drie frambozen en druk ze een beetje in de chocolade.

Voor de versie met oreo:
Draai de oreokoekjes van elkaar en leg de helft met witte vulling onderin de cupcake vorm.
Let erop dat de vulling naar boven ligt, zodat het koekje de bodem vormt.
Schenk het chocolademengsel op het koekje.
Hak de overgebleven halve oreo's in stukjes en versier de bovenkant hiermee.
Leg op iedere cupcake twee of drie frambozen en druk ze een beetje in de chocolade.

Zet de taartjes voor minstens twee uur in de koelkast totdat ze zijn opgesteven.
Je kunt de taartjes ook gemakkelijk een dag van tevoren maken.

Veel chocoladeplezier gewenst

Serveertip

Wil je liever een grotere versie maken, bedek dan een taartvorm met bakpapier.
Bedek dan de bodem met koekjes naar keuze en volg verder de andere stappen die hierboven staan beschreven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten