1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Griet in de sneeuw

Griet in de sneeuw

Door: annieov

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2016

Ingrediënten 2 personen


2 bosui
150 g parelcouscous
2 teen knoflook
1 knolselderij
150 g champignons
beetje speltmeel
2 grietfilets
2 tl mosterdzaad
2 el olijfolie
1 ui
450 ml visbouillon van
Een handje zeespaghetti
Een klein handje Dulse (zeewier)
1tl paprikapoeder
peper en zout toevoegen naar smaak


Griet in de sneeuw

Kan ook prima zonder vis.

Kan ook prima zonder vis.

De visboer had grietfilets voor me en daar hoort een bijzonder recept bij. En met veel denken en doen is dit het geworden. Ook zonder vis is het lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep de vis droog met een stuk keukenpapier en bestrooi met de helft van de knoflook, peper en zout en wrijf in met speltmeel.
Voor de visbouillon; kook water en week de zeewier in het gekookte water. Kook de parelcouscous in 300 ml visbouillon(de rest van de bouillon gebruik je voor de knolselderij) in een pan met deksel in 12 minuten gaar. Laat afgedekt rusten.

Pel ondertussen de knoflook en snijd of pers fijn. Snijd de knolselderij in kwarten, schil deze en snijd in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Verwijder de kontjes van de bosui en eventueel lelijke bladeren en snijd in ringen.
Roer de bosui met wat versgemalen peper door de afgegoten parelcouscous en laat afgedekt rusten.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de helft van de knoflook, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak gedurende 1 minuut. Bak de ui, daarna de knolselderij. Schenk de overige visbouillon over de knolselderij en bak 7 - 8 minuten. Roerbak de laatste 2 minuten de champignons mee.
Bak apart de grietjes elk 2 a 3 minuten per kant

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top