1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Ierse keuken
  5. Warme citroenmousse

Warme citroenmousse

  • Iers, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2016

Ingrediënten 4 personen


40 gr gesmolten boter, plus extra voor invetten
175 gr witte basterdsuiker
de rasp van 1/2 citroen
3 eieren, gescheiden in dooier en wit
2 el maizena
1/2 tl bakpoeder
80 ml citroensap (van 2 citroenen)
250 ml melk


Verder heb je nodig


Mixer


Warme citroenmousse
Warme citroenmousse

Een Ierse warme gebakken pudding.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 graden voor. Vet een ovenschaal (ca. 1,2 liter inhoud) in. Klop de boter en de suiker luchtig en lang met een mixer, zeg 8 minuten. Voeg de rasp en de dooiers toe en klop nog eens kort.

Zeef de bloem met de maizena erboven en meng goed. Voeg eerst het citroensap toe en daarna de melk. Roer snel door tot een egaal mengsel.

Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met schone kloppers. Spatel dat fluks door het citroenmengsel en giet het in de ingevette schaal.

Bak de mousse in 40 minuten gaar, tot de bovenkant mooi bruin is en de mousse net gestold.

Serveer bestoven met poedersuiker en geef er ongeslagen room bij.

Bron

Yvette van Boven, http://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/warme-citroenmousse~a4255290/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top