- Tagliatelle (of andere lange-slierten-pasta), 450g
- Gele stekelzwam (Pied du moutin), 400g
- Knoflook, 3 teentjes
- Spinazie a la creme, 350g
- Citroensap van halve citroen
- Walnoten, 2 handjes
- Parmezaanse kaas
- Peterselie, 2 handjes
- Olijfolie, 3 eetlepels
- Boter, 25g
- Chilivlokken, gemalen (naar smaak)
- Peper (naar smaak)
- Zout (naar smaak)
Makkelijke en smaakvolle pasta gebaseerd op recept van Jamie Oliver http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/jamie-oliver/jamie-oliver-pasta-gemengde-paddenstoelen
Maak de stekelzwammen schoon met een borsteltje (ik gebruik een tandenborstel) en scheur of snijd ze in grover stukken. Kook de pasta. Verwarm in een kleine pan de spinazie a la creme. Verhit in een wok de olijfolie. Bak de stekelzwammen of hoge temperatuur. Schud ze regelmatig om. Plet en hak intussen de knoflook. Voeg na een minuut of vijf de knoflook, gemalen chilivlokken en zout toe aan de zwammen en verhit dit nog enkele minuten. Zet het vuur laag en voeg sap van een halve citroen en naar smaak peper en zout toe. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Doe de spinazie en het paddenstoelenmengsel bij de pasta. Voeg ook de boter en gehakte walnoten toe. Schud of roer alles goed door elkaar. Dien op met versgeraspte parmezaanse kaas en gehakte peterselie.