Entrecôte op een bedje van krieltjes met spruitjes

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Entrecôte op een bedje van krieltjes met spruitjes

    Entrecôte op een bedje van krieltjes met spruitjes

    Entrecôte op een bedje van krieltjes met spruitjes

  • Entrecôte op een bedje van krieltjes met spruitjes

    Entrecôte op een bedje van krieltjes met spruitjes

    Entrecôte op een bedje van krieltjes met spruitjes

Zo'n middagje dat je aan het experimenteren bent. Omdat het rotweer is en omdat je voor de feestdagen een mooi, maar gezond en licht menu voor je klanten wilt verzinnen. Goed glas wijn erbij en dit werd het resultaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
125 gr entrecote (haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Dit komt de malsheid en smaak ten goede)

roze ui in dunne ringetjes

scheutje rode wijn

5 krieltjes in schil in kleine blokjes

theelepel crème fraiche

stukje zoete aardappel in dunne plakjes met dunschiller

paprikapoeder, zout

spruitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Met een dunschiller of heel scherp mes heb je de zoete aardappel in plakjes gesneden. Strooi er paprikapoeder en een beetje zout over.

3. Leg ze nu 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zijkanten omkrullen. Daarna nog even draaien: 2 minuten. Let op, blijf erbij, anders bakken ze aan.

4. Kook de spruitjes een paar minuten tot ze beetgaar zijn.

5. Kook tegelijkertijd de aardappeltjes die je in kleine blokjes gesneden hebt tot ze gaar zijn. Giet af, kook even droog en meng er een heel klein beetje crème fraiche door. Net genoeg om er een smeuïg geheel van te maken.

6. Bak de uienringetjes in een scheutje olie lichtbruin. Blus af met een beetje rode wijn en laat de uien zacht worden en het vocht inkoken. (geen nood voor kinderen, de alcohol verdampt tijdens het koken!)

7. Bak in een beetje olie de entrecôte zoals je em hebben wilt. 7-8 minuten voor rosé vlees. (om en om) Let op: peper uit de molen voor het bakken, zout pas na het bakken!

8. Leg het vlees in een stukje aluminiumfolie te rusten.

Opmaak van je bord
1. Gebruik een steker om een bedje van krieltjes te maken.

2. Positioneer het stukje vlees erbovenop. Met daarop wat uienringetjes en bakvocht met rode wijn.

3. Leg bovenop een paar schijfjes zoete aardappel en garneer af met bieslook.

4. Drapeer de spruiten rond het vlees en maak je bord op met bijvoorbeeld cape gooseberries. Ziet er fraai uit! Paar druppeltjes balsamicocrème maken je kerstmenu af.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

GewichtsconsulentHankePrijs1 avatar
GewichtsconsulentHankePrijs1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten