Lemon Bars Met Lemon Curd

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Lemon Bars Met Lemon Curd

    Lemon Bars Met Lemon Curd

    Lemon Bars Met Lemon Curd

  • Lemon Bars Met Lemon Curd

    Lemon Bars Met Lemon Curd

    Lemon Bars Met Lemon Curd

Heerlijke lemon bars gevuld met lemon curd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
240 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
325 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
285 gram Lemon Curd
110 gram kokosrasp
60 gram amandelen, gehakt
1 eetlepel poedersuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1369,38 kcal
Koolhydraten 158,45 g
Eiwitten 15,30 g
Vetten 73,49 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C.

Doe de boter en de suiker in en kom en roer dit door elkaar totdat het zacht en crèmig is.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe. Blijf mixen totdat er grote korrels ontstaan.
Doe ¾ van het mengsel in een vorm van 33 x 23 cm.
Zet de vorm 10 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en laat het even afkoelen.
Smeer de lemon curd over de gebakken laag.
Meng de kokosrasp en amandelen door het overgebleven koekmengsel en roer goed door.
Doe dit over de lemon curd.
Bak de koek ongeveer 25 minuten of totdat het licht bruin is.

Haal uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snij in vierkantjes.

Bron

Traditie

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten