Lemon Bars Met Lemon Curd
- Amerikaans, Banket
- 30-60 min.
Heerlijke lemon bars gevuld met lemon curd.
Ingrediënten 4 personen
240 gram boter, op kamertemperatuur200 gram suiker
325 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
285 gram Lemon Curd
110 gram kokosrasp
60 gram amandelen, gehakt
1 eetlepel poedersuiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1369,38 kcal |
Koolhydraten | 158,45 g |
Eiwitten | 15,30 g |
Vetten | 73,49 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de boter en de suiker in en kom en roer dit door elkaar totdat het zacht en crèmig is.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe. Blijf mixen totdat er grote korrels ontstaan.
Doe ¾ van het mengsel in een vorm van 33 x 23 cm.
Zet de vorm 10 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en laat het even afkoelen.
Smeer de lemon curd over de gebakken laag.
Meng de kokosrasp en amandelen door het overgebleven koekmengsel en roer goed door.
Doe dit over de lemon curd.
Bak de koek ongeveer 25 minuten of totdat het licht bruin is.
Haal uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snij in vierkantjes.
Bron
Traditie