Suikervrij blije taart!

  • Europees, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2016
  • Suikervrij blije taart!

    Suikervrij blije taart!

    Suikervrij blije taart!

  • Suikervrij blije taart!

    Suikervrij blije taart!

    Suikervrij blije taart!

Gisteren was het dus de verjaardag van 2 Delicious en die valt natuurlijk altijd tijdens de vasten! Geen probleem, dan zoek ik gewoon recepten op om suikervrij te bakken ;)
Dit jaar koos ik voor de mascarponetaart met peren. Kan ook altijd met ander fruit bereid worden.
De perentaart was lekker en luchtig ^_^


(Ik haal plezier en ontspanning uit mijn blog, door bestaande recepten uit te proberen, te delen met jullie en tenslotte mijn eigen zegje erbij te plaatsen)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 grote peren
250 g mascarpone
2 eieren
45 tagatesse/9 druppels stevia/ 9 g stevia-of canderelpoeder
1 vel uitgerold bladerdeed
1 eetlepel paneermeel of gemalen suikervrije koekjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm
oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes.
Meng de mascarpone met eieren en de suikervervanger.
Leg het bakpapier met het bladerdeeg in een taartvorm.
Strooi het paneermeel of de suikervrije koekjes over de bodem.
Leg de peertjes in een cirkel op het bladerdeeg.
Overgiet de peertjes met het mascarponemengsel.
Rol het teveel aan bladerdeeg rond de randjes op of snijd het af.
Bak 10 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.
Bak de taart nog 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

Bron

Suikervrij bakken met stevia en andere zoetstoffen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten