1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Trifle met mango frambozen en blauwe bessen in een glaasje

Trifle met mango frambozen en blauwe bessen in een glaasje

Door: pwiggers

  • Engels, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-03-2016

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes cake
sinaasappellikeur (bijv. cointreau)
1 rijpe mango (geschild, in stukken gesneden)
150 ml crème fraîche
bakje frambozen
bakje blauwe bessen (gewassen en goed uitgelekt)


Verder heb je nodig


4 mooie glazen, liefst met platte bodem voor de cake
staafmixer met kom

Heerlijke trifle
Heerlijke trifle

Een paar plakjes cake en de laagjes met fruit maakte het tot een super lekker nagerecht.
In een echte trifle hoort nog vanillevla of custard en dat heb ik opgelost door mango te pureren met crème fraîche. Natuurlijk kun je in plaats hiervan ook vla of custard gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de mango met de crème fraîche.
Verkruimel de plakjes cake en verdeel over de glazen.
Druppel hierover wat likeur. (Ik heb sinaasappellikeur gebruikt, maar elke andere likeur kan ook).
Verdeel wat frambozen en blauwe bessen over de verkruimelde cake.
Verdeel hierover de gepureerde mango met crème fraîche.
Garneer de glazen met de frambozen en blauwe bessen.

Tags, , , , ,

Serveertip

Je kunt de glazen ook nog garneren met wat stijf geklopte slagroom en eventueel wat geraspte chocolade.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top