1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Cake
  5. Lardy cake met butterscotchsaus

Lardy cake met butterscotchsaus

Door: Bourgini

  • Engels, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2016

Ingrediënten 8 personen


Vulling:
150 gram amandelspijs
100 milliliter appelsap
50 gram bruine suiker
1 eetlepel cognac
125 gram krenten
3 sinaasappels

Deeg:
500 gram bloem
1 zakje gedroogd gist (7 gram)
325 milliliter lauwwarm water
5 gram zout
40 gram zachte boter

Saus:
20 gram boter
60 milliliter honing
1 klein snufje zout
70 gram rietsuiker
70 milliliter volle room of slagroom


Verder heb je nodig


Bourgini Keukenmachine (verkrijgbaar bij Blokker en Marskramer).

Lardy cake met butterscotchsaus
Lardy cake met butterscotchsaus
Bourgini Keukenmachine

Verkrijgbaar bij Blokker en Marskramer!

Verkrijgbaar bij Blokker en Marskramer!

Een heerlijk Paasbrood met amandelspijs, krenten, cognac en butterscotch saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Brooddeeg: Doe het lauwwarme water bij de bloem in een mengkom van de keukenmachine met een platte menghaak. Voeg de gist, boter en het zout toe en meng dit 8 minuten op lage snelheid. Laat het soepele deeg afgedekt rusten in een oven op 30 graden of op een andere warme plek en laat het anderhalf (1,5)uur rijzen.

Vulling: Rasp eén sinaasappel en bewaar de rasp apart. Schil de andere twee sinaasappels en bewaar de schillen. Ontvlies de partjes van de sinaasappels en doe die samen met de krenten, de cognac en de appelsap in een pan en zet de pan op het vuur half vermogen. Haal de pan van het vuur als het vocht bijna verdampt is. Klop met de keukenmachine en een platte menghaak de suiker, 2 eetlepels boter en de honing op matige snelheid luchtig en romig. Zet de keukenmachine nu op een lage stand en voeg het afgekoelde krentenmengsel toe met de sinaasappelrasp. Snijd het amandelspijs in kleine blokjes en laat zacht worden in de magnetron op 1000 watt gedurende 30 seconden. Meng het krentenmengsel met de amandelspijs en roer goed door.

2e deel van het deeg: Sla de lucht uit het gerezen deeg en rol het, op een werkblad met wat bloem, uit tot een rechthoek van 50x 30 centimeter. Verdeel het krentenmengsel over het deeg en houd bovenaan een rand van 2 centimeter onbedekt. Rol het deeg van onder naar boven op en maak er een krans van. Vet een springvorm goed in met boter en leg op de bodem bakpapier en laat het nog een keer 30
minuten rusten op een warme plek. Bak op 180 graden, met stand op boven- en onderwarmte gedurende 30-35 minuten en smeer elke 10 minuten de cake in met gesmolten boter voor een goudbruine kleur.

Schillen ter garnering: Breng een pannetje met water aan de kook en voeg hierbij 2/3 deel suiker toe en laat inkoken tot een siroop. Snij de sinaasappelschillen in dunne reepjes en laat ze 15 minuten koken in de suikerstroop en laat afkoelen.

Saus: Plaats een pan met de ingrediënten op het vuur en breng aan de kook. Klop de saus tot hij kookt en dikker wordt. Haal dan van het vuur en serveer over of bij de Lardy cake.

Tags, , , , ,



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top