1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Door: deonart

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2016

Ingrediënten 4 personen


1 e boter
1 e olijfolie
1 ui, fijn
500 g rundergehakt of lamsgehakt (wat je lekker vind)
2 e meel
zout
peper
1 t paprikapoeder
mespunt kaneel
2 t verse rozemarijn, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
1 e ketchup
1 t Worcestersaus
2 +1/2 kopjes runderbouillon (350 ml)
1/2 winterwortel, in blokjes
zelfde hoeveelheid diepvries doperwten

aardappel bovenlaag
warme aardappelpuree voor zoveel mensen benodigd
1 e boter
zout
peper
1/4 cayennepeper
75 ml roomkaas
100 g geraspt Goudse of cheddar kaas
1 eidooier geklutst met 2 e melk


Tags

Shepherd's Pie
Shepherd's Pie
Shepherd's Pie
Shepherd's Pie
Shepherd's Pie
Shepherd's Pie


Warme kost voor je innerlijk zelf op een koude regenachtige voorjaarsdag..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak in boter en olijfolie de gehakt en ui rul.
2. Meng de meel erdoor en kook tot gaar in 3 min.
3. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder, kaneel, rozemarijn, knoflook en bak even door tot geuren vrijkomen.
4. Voeg de ketchup, Worcestersaus en bouillon toe en breng aan kook.
5. Voeg wortel en doperwten erbij en kook groenten zachtjes gaar en tot er een gebonden saus is ontstaan.
6. Verdeel vulling over een ingevette ovenschaal en maak de bovenkant glad terwijl je het wat aandrukken.
7. Breng aardappelpuree op smaak met puree ingrediënten.
8. Verdeel puree over vulling en maak met een vork er leuke patronen over.
9. Bak in oven bij 200*C tot pastei door en door warm zijn en er een mooi goud bruine korst is gevormd.

Tags

Bron

FB



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top