Gestoofde kippendijen met spek

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2016


 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
· 2 grote uien
· 3 teentjes knoflook
· 50 gram zeeuws spek (o.i.d.)
· Scheutje witte droge wijn
· 1 eetlepel kokosolie, olijfolie of roomboter
· 4x flinke kippendijen
· 100 ml water
· 200 ml kokosmelk
· Zout, zwarte peper, koriander, kurkuma naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan of hapjespan

Bereidingswijze

1. Snipper de uien en knoflook. Snij de spek in kleine stukjes
2. Bak deze kort in de olie of roomboter
3. Voeg de kippendijen toe en bak even aan
4. Peper, zout
5. Scheut witte wijn
6. Water en kokosmelk
7. Koriander en kurkuma toevoegen
8. Ongeveer 15 minuten laten garen

Gecombineerd met:
Roerbak van sperzieboontjes (even gestoomd, stevig), champignons, ui, peper, zout (eventueel basilicum).
Zoete aardappels, beetje olijfoliespray, gefrituurd in de airfryer.
Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten