1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Avocado salade
  6. Maaltijdsalade met quinoa, kikkererwten, geitenkaas en avocado

Maaltijdsalade met quinoa, kikkererwten, geitenkaas en avocado

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2016

Ingrediënten 2 personen


100 gram quinoa
1 gesnipperd sjalotje
1 grote teen knoflook
1 groentebouillonblokje (opgelost in warm water)
1 blikje kikkererwten (ong. 250 gram)
halve komkommer
1 rode paprika
1 bakje cherrytomaten
1 rijpe avocado
ongeveer 150 gram zachte geitenkaas
citroensap (naar smaak)
peper en zout (naar smaak)
olijfolie (om te bakken)
extra vergine olijfolie (voor over de sla)


Verder heb je nodig


Hapjespan, slakom, knoflookpers


Maaltijdsalade met quinoa, kikkererwten, geitenkaas en avocado
Maaltijdsalade met quinoa, kikkererwten, geitenkaas en avocado

Heerlijk lichte salade. De combinatie van ingrediënten maakt het een fris gerecht waar je van wilt blijven eten. Zowel koud als lauwwarm te serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm in een hapjespan wat olijfolie. Snij het sjalotje fijn, pers de knoflook en voeg dit toe aan de pan. Fruit aan tot de ui glazig is. Voeg de quinoa toe aan de pan. Laat een minuutje meebakken. Voeg nu de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de quinoa ongeveer 15 minuten koken. Wanneer het geheel droog kookt en de quinoa nog niet gaar is, voeg dan wat nieuwe bouillon toe.

2. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat deze uitlekken. Snijd de komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes en doe deze in een slakom. Voeg de kikkererwten toe.

3. Druppel wat extra vergine olijfolie over de salade en breng op smaak met wat peper, zout en citroensap.

4. Giet de quinoa af wanneer deze beetgaar is en voeg het bij de rest van de salade. Meng de ingrediënten met elkaar.

5. Verkruimel als laatste stap de geitenkaas over de salade heen. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Variatietip: voeg op het eind een gesneden lente uitje toe.
Variatietip: Voor een ander smaakje kun je de extra vergine olijfolie vervangen door balsamico azijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jammtien


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jammtien
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top