Pastasalade van fusilli en broccoli
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke frisse maar toch ook best pittige salade die bij diverse gelegenheden kan worden geserveerd. Denk aan een buffet, een lunch, een picknick......wij eten het geregeld als hoofdmaaltijd.
Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door een beetje met de verhoudingen van de ingrediënten te spelen
Het gerecht is zowel warm als koud erg smaakvol.
Ingrediënten 4 recipe.people
broccoli (diepvries)fusilli pasta
zout
verse rode pepers, 2 stuks
knoflook
ui
spekblokjes
geraspte Italiaanse kaas
olijfolie
Benodigdheden
grote schaal, wok, koekenpanBereidingswijze
In een pan met ruim water en een beetje zout de pasta koken.
Verhit in een wok de olijfolie en fruit de versnipperde ui en grof gehakte knoflook even aan. Voeg de in stukjes gesneden verse peper toe en bak goed door. Voeg dan de broccoli toe en laat die (beet) gaar mee (roer)bakken.
In een droge koekenpan de spekblokjes knapperig bakken. Vet hiervan weggieten.
Als de pasta klaar is en het water is afgegoten de broccoli met ui en knoflook hierdoor geschept worden.
Zijn de spekblokjes lekker knapperig dan kunnen die ook door de pasta.
Nu de pastasalade in een grote kom doen en nog eens goed omscheppen.
Voor serveren de Italiaanse kaas erover verdelen.
Serveertip
Wij hebben thuis ook eters die geen kaas lusten, dus wij serveren de salade zonder kaas en laat ieder voor zich aan tafel wat kaas aan de salade toevoegen......kan ook!!
Maar het is stiekem toch wel lekkerder om toch de kaas al voor serveren erdoor te doen want dan gaan de smaken goed in de salade zitten.......hoe krachtiger de kaas, hoe pittiger de salade.
Ook lekker is het om een verse parmezaanse kaas zelf erboven te schaven in vlokken!!