Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. mediterraan aubergineschoteltje

mediterraan aubergineschoteltje

Door: ellen__

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-06-1999

Ingrediënten 2 personen


1 aubergine - 4 plakjes bladerdeeg diepvries) - 1 vleestomaat - 1 teen knoflook - 2 theelepels Provencaalse kruiden - 1 eetlepel blanke rozijnen - 1 eetlepel pijnboompitten - 150 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc) - scheutje olijflolie - zout - peper - boter om in te vetten


Verder heb je nodig


Quichevorm van ca. 22 cm doorsnede


Heerlijk ovengerecht met aubergine en geitenkaas

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan water aan de kook brengen. Aubergine wassen, in blokjes snijden, bestrooien met zout en een half uur laten staan.
Bladerdeeg laten ontdooien.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
Pijnboompitten in droge Tefal Koekenpan roosteren tot ze bruin zijn.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
Aubergines afspoelen en vocht eruit drukken. In koekenpan olie verhitten en aubergineblokjes bakken.
Knoflook erboven uitpersen, helft van kruiden toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen en pittig op smaak brengen met zout en peper.
Quichevorm invetten.
Bladerdeeg uitrollen tot vierkante lap en vorm ermee bekleden.
Auberginemengsel erin scheppen.
Geitenkaas in blokjes snijden en erop leggen. Bestrooien met rest van kruiden.
Taart in midden van de oven in ca. 20 minuten gaar bakken et voila!

TIP: als je niet van de combinatie zoet-zout houdt, kun je de rozijnen weglaten.

Serveertip

Lekker met een frisse gemengde salade en / of stokbrood. Wijnsuggestie: rose.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellen__
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top