Zondagse comfortfood
- Europees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
#dagenzondervlees – dag 19
Een zondagsgevoel geeft mij toch soms een dubbel gevoel. De ene zondag heb ik tijd en bruis ik van energie en dan heb ik zin om een feestmaaltijd klaar te maken en de andere zondag ben ik uitgeteld van een zware werkweek en heb ik zin in comfortfood! Vandaag was het dus optie 2 ^_^
Ik vond een receptje in mijn kookagenda 2016. Een boerenomelet met chorizo….Maar dat klinkt niet vegetarisch! Daarom heb ik de chorizo vervangen door een bratwurst van de vegetarische slager. En dat was zeker een goede combinatie en mij hft het zeker gesmaakt!
(Ik haal plezier en ontspanning uit mijn blog, door bestaande recepten uit te proberen, te delen met jullie en tenslotte mijn eigen zegje erbij te plaatsen)
Ingrediënten 3 personen
Pakje bratwurst (vegetarische slager)250 g voorgekookte aardappelschijfjes, versafdeling
100 g champignons
50 g erwtjes
½ bussel lente-uitjes
1 tomaat
1 el peterselie
6 eieren
50 ml room
50 g geraspte gruyère
Cayennepeper
boter
Benodigdheden
Grote panBereidingswijze
Spoel de tomaat, snij in dunne partjes. Maak de champignons schoon en snij in vieren. Snij de bradwurst in fijne plakjes en de lente-ui in fijne ringen.
Klop de eieren los met de room en peterselie, kruid met cayennepeper, zout en peper.
Smelt wat boter in een grote pan. Bak de aardappelplakjes, de champignons en de bratwurst. Voeg de erwtjes toe. Giet er het eimengsel over en bak tot een smeuïge omelet.
Leg er de tomatenpartjes bij. Bestrooi met lente-ui en kaas, laat even smelten en serveer.
Bron
Kookagenda 2016