1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Griekse yoghurt-citroencake

Griekse yoghurt-citroencake

Door: shell_seeker

  • Grieks, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-06-1999

Ingrediënten


1 citroen
250 g zachte boter
1/2 theelepel zout
250 g suiker
5 eieren
300 g zelfrijzend bakmeel
1 1/2 dl yoghurt op kamertemperatuur


Verder heb je nodig


Cakevorm van 1= liter.

Griekse yoghurt-citroencake
Griekse yoghurt-citroencake

Frisse, citroenige cake

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 1600C.

Bereidingswijze

Beboter de cakevorm en strooi er wat bloem in, schud de overtollige bloem eruit.
Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers 1 helft uit.
Roer de boter, het zout, de suiker en de citroenrasp in ca. 10 minuten romig. Klop er een voor een de eieren door. Spatel afwisselend gezeefd meel en yoghurt erdoor en roer het citroensap erdoor.
Schenk het beslag in de beboterde vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 70 minuten gaar en bruin. (Een breinaald of satiprikker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er droog uitkomen).

Serveertip

In Griekenland schenkt men er vaak nog een citroensiroop over. Breng hiervoor een 1/2 dl citroensap, 1/2 dl water en 100 g suiker aan de kook en laat de siroop 5 minuten koken. Schenk de hete siroop over de afgekoelde cake.

Bron

Onbekend



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top