1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Velouté van knolselder met mascarpone

Velouté van knolselder met mascarpone

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2016

Ingrediënten 4 personen


2 liter water
4 blokjes Knorr kippenbouillon
1 ui
1/2 knolselder
1 dikke aardappel
1 teentje knoflook
2 el Solo Vloeibaar (boter)
1 laurierblad
125 g mascarpone



VELOUTÉ VAN KNOLSELDER MET MASCARPONE
VELOUTÉ VAN KNOLSELDER MET MASCARPONE

Feestelijke velouté, erg lekker en makkelijk in bereiding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Los de bouillonblokjes op in 2 liter kokend water.
-Pel en snipper de ui.
- Snij de knolselder doormidden en schil hem. Snijd hem in schijven en daarna in blokjes.
-Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
-Verhit een kookpot en doe er de Solo vloeibaar in.
- Voeg de ui toe en pers er het teentje knoflook bij.
-Laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de knolselder- en de aardappelblokjes toe en stoof ze een vijftal minuten.
-Overgiet met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en draai het vuur op halve kracht. Laat de soep in een twintigtal minuten gaarkoken.
-Mix de soep glad met de staafmixer.
-Roer er net voor het opdienen de mascarpone door en serveer heet in mini-soepkommetjes

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top