1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Andijvietaart met cashewnoten

Andijvietaart met cashewnoten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2016

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 1 krop andijvie ( of als schoongemaakt, 600 gr) 3 eieren, 125 ml slagroom, 100 gr ongezouten cashewnoot, 150 gr geraspte oude kaas, peper en zout.


Verder heb je nodig


Taartvorm (doorsnee 24 cm)


Lekker op een koude winterdag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde deeglap van ongeveer 30 cm.
Vorm met deeg bekleden en met een vork wat gaatjes in deegbodem prikken.
De andijvie snijden en wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5 minuten laten slinken.
Andijvie in vergiet goed uitlekken.
In kom eieren los kloppen met slagroom, zou en peper.
Andijvie, noten en helft van de kaas erdoor schepen.
Eimengsel overdoen in taartvorm, en de rest van de kaas erover strooien.
Bak de taart in de oven in 30 minuten bruin en gaar.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koosterling


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koosterling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top