1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. andijvieclafoutis

andijvieclafoutis

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2016

Ingrediënten 4 personen


Krop andijvie
3 eieren
125 gr bloem
250 ml melk
zout
peper
150 gr gorgonzola
handvol gezouten pistachenoten



Uit de NRC

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een flinke krop andijvie. Die uit de moestuin schijnen kleiner te zijn, dan kan je er twee nemen. Snij in dunne reepjes, en laat even een paar minuten zweten in een ruime pan met olie. Goedlaten uitlekken. Te veel vocht is rampzalig voor clafoutis.

Maak het beslag voor de clafoutis. Klop de drie eieren schuimig, voeg kloppend de bloem toe, en klop er geleidelijk de melk doorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. De vorm: clafoutis wil nogal eens kleven, ik heb de bodem van een springvorm met bakpapier bekleed, en de wanden met wat olie ingesmeerd. Giet een flinke laag van het beslag in de vorm, en laat die in een minuut of vijf in de oven stollen.

Spreid de andijvie erover uit, en strooi de pistachenoten uit. Giet dan het beslag eroverheen, en spreid ten slotte de stukjes gorgonzola erover uit. Bak de clafoutis in ongeveer 40 minuten mooi lichtbruin. Is bloedheet lekker, maar ook lauw, dus heel geschikt voor een picknick. Vooral ook lekker met een groene salade met een vinaigrette met notenazijn, gek genoeg.

Bron

NRC



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EvelienC


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EvelienC
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top