Kaas + burgers = I Love Vegetarische burgers!
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Op vrijdag mag alles! Vorige vrijdag was het de beurt aan mijn lieveke, wat we gingen maken. Meestal gaat hij dan al denken aan burgers! Hij koos voor deze dubbele boerenkaasburgers! Ik ben zelf al verzot op de boerenkaas van Albert Heijn, dus ik had er zeker niets op tegen ;)
We hebben wel de bereidingswijze van in dit originele recept niet gevolgd. Want in onze plaatselijke AH verkopen ze niet de mini vegetarische burgers. Die hebben we vervangen door 4x mc2 Burgers van de Vegetarische slager. Ook de minibolletjes hebben we vervangen door 2 bakkersbollen. En we hebben het niet klaargemaakt op de BBQ maar op een grillpan! Maar voor de rest hebben we wel alle ingrediënten behouden! Kortom deze burger was heel lekker! Mijn lieveke werd er zelfs stil van om dat het hem zo smaakte ^_^
Ik haal plezier en ontspanning uit mijn blog, door bestaande recepten uit te proberen, te delen met jullie en tenslotte mijn eigen zegje erbij te plaatsen
Ingrediënten 4 personen
• 8 vegetarische hamburgers (mini (diepvries), ontdooid)• olijfolie (om te bestrijken)
• 1 plak boerenkaas
• 4 zongedroogde tomaten (in olie)
• 4 witte minibolletjes
• 1 eetlepel mayonaise
• 4 blaadjes kropsla (klein)
Bereidingswijze
Bestrooi de burgers met zout en peper en bestrijk ze aan beide kanten dun met olie.
Leg de burgers op een ingevet rooster en gril ze boven matig heet vuur in 3-4 minuten bruin, keer ze af en toe. Snijd de bolletjes open en leg ze met het snijvlak op het rooster aan de rand van de barbecue. Rooster het brood lichtbruin en krokant. Snijd de kaas in 4 plakjes en leg ze op 4 burgers. Verdeel de zongedroogde tomaatjes erover en leg de andere 4 burgers erop. Neem de dubbele burgers van de barbecue zodra de kaas smelt. Besmeer het snijvlak van de geroosterde bolletjes dun met mayonaise. Leg de sla op de onderste bolletjeshelften en leg de dubbele burgers erop. Dek af met de bovenste bolletjeshelften.
Bron
Allerhande