Linzen schotel met Marokkaans kruiden

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2016
  • Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

  • Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

  • Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

  • Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

  • Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

  • Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

  • Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

    Linzen schotel met Marokkaans kruiden

Dit gerecht maak ik regelmatig wanneer we lamsburgers of lams worstjes eten. Errug lekker en op deze manier vinden ze linzen heerlijk hier!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blikken linzen
2 rode uien in ringen
teentje knoflook uit de pers
3 kleine winterwortels in plakjes van ongeveer 1 cm
dessertlepel tomatenpuree
1 eetlepel ras el hanout
( Diegene die ik gebruik is wat geler en beetje kerrie achtig)
1 tl pimenton
eetlepel gedroogd peterselieblad
klein beetje vocht bewaren van de linzen
scheutje olijfolie om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal of oven bestendige pan.
( ik maak dit gerecht ook op de BBQ maar dan heb je wel een bbq nodig met een deksel en een indirecte mogelijkheid )

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 gr
Bak de uien enkele minuten in de olie
Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee
Nu de tomatenpuree er bij.
Dan de ras el hanout en de pimenton even mee bakken.
Dan de wortels mee bakken, ongeveer 2 min
Voeg nu de linzen en de peterselie toe. Laat even goed doorwarmen en voeg als het geheel wat droog is nog wat vocht van de linzen toe.
Dek het geheel af met folie en plaats 20 min in de oven


Serveertip

Hier zijn we nogal fanatieke BBQers dus wij bbqen het hele jaar door. Als je over een houtskool of briketten bbq beschikt met deksel, is dit een erg leuk bijgerecht. Ik had er nu zelfgemaakte lamsburgers bij. Met oa ook ras el hanout. Maar een mengsel gekocht op de oosterse markt met weer een totaal andere smaak dan de gele. Pittiger en rood van kleur.
Wij eten niet elke dag aardappels of brood dan is dit voldoende voor 3 personen.
Wat ik ook wel eens doe is er gepocheerde eitjes bij doen en er een vegetarische maaltijd van maken.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten