1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Hot and Spicy Chakalaka

Hot and Spicy Chakalaka

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2016

Ingrediënten 6 personen


4 wortels gerasper
2 uie in repies gesny
200g wit kool gekerf
6-8 vet rooi rissies gekerf [met pitte in] (rode peper)
1 groen soetrissie[ in blokkies gekap] (paprika)
5ml paprika
5ml borrie (geelwortel)
15ml kerriepoeier
100ml suiker
1 blikkie gekapte tamaties
50ml asyn
1e appelkooskonfyt
50ml water



Hot and Spicy Chakalaka
Hot and Spicy Chakalaka

Maak jou eie Chakalaka

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braai uie en soetrissie in olie tot mooi sag. Voeg wortels, kool, rissies,paprika, borrie, kerrie,en roerbraai tot groente sag is en gaar. Voeg dan jou tamatie, suiker, appelkooskonfyt, asyn en jou water by en prut vir so 10min.

roer want dit kan maklik brand] Bietjie sout en peper en bottel dit dan warm. Sorg net dat daar geen lugblassies in botteltjies is nie!!! N.S ek het 2 soorte gemaak maar by die een mengsel het ek n blikkie gekoopte ā€œHot & Spiceā€ Chakalaka bygevoeg en toe gebottel.

Bron

Zuid-Afrika



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top