Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Makkelijk en snel je eigen pizza

Makkelijk en snel je eigen pizza

Door: Smulweb

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2016

Ingrediënten 1 personen


Voor het deeg:
1,5 deciliter handwarm water
1/2 zakje gistkorrels
1 theelepel suiker
250 gram bloem
1/2 theelepel zout
2-3 eetlepels olijfolie

Voor het beleg:
Een potje tomatensaus
Een paar plakjes prosciuttoham
1 uitje
Strooikaas
Of kies een topping die je zelf lekker vindt.



Kijk voor de blog op http://www.smulweb.nl/blog/Smulweb/27283/even-wachten-pizza 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo maak je het
€" Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad.
€" Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij.
€" Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat.

Met de hand kneden
- Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond.
€" Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat.
€" Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel.
€" Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).

Machinaal kneden
- 5-10 minuten met een mixer of Keukenmachine met deeghaken.
€" 2-3 minuten met een foodprocessor. Voeg de gistoplossing en de rest van het vocht via de vulschacht toe terwijl de machine draait.
€" Het deeg is goed als het nog enigszins plakkerig aanvoelt en een schone wand achterlaat in de mengkom.
€" Maak van het pizzadeeg een bal en laat hem afgedekt een uur rijzen op een warme plek.
€" Verdeel het deeg in twee porties en maak van elke portie een bal.
€" Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter.
€" Leg het pizzadeeg op een bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen.

Versier je pizza nu met ingrediënten die jij lekker vindt! Dan 10 minuutjes op 220 graden en even wachten€ pizza!

Tags,

Serveertip

Hoe weet je of je deeg goed is?
Het pizzadeeg is goed als het niet de droog en niet te nat is. Maar hoe weet je nu dat het perfect is? Goed pizzadeeg voelt plakkerig aan, maar laat geen sporen achter op de wand van de kom of op je handen. Het deeg moet net zo plakken als een geel post-it notitieblaadje. Dat plakt wel, maar laat direct los zonder sporen achter te laten. Als het deeg te plakkerig is kun je wat bloem toevoegen. Is het deeg te droog, voeg dan wat water toe.

Bron

Pizzapassie.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top