ratatouille
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-02-2016
Mijn favorite recept. Simpel maar lekker.
Ingrediënten 4 personen
1 ui1 aubergine
1 courgette
1 tomaat
1 paprika
500 gr gehakt
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 el olie
1/2 tl tijm
1 tl rozemarijn
1/2 tl bonenkruid
1 el peterselie (fijngehakt)
1 laurierblaadje
1/4 tl cayennepeper
1 scheut rode wijn
Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de aubergine en de courgette in blokjes en snijd de tomaat en paprika (zonder zaadlijsten) in stukjes.
Bak de gehakt rul in de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Doe er de gesnipperde ui bij en pers er het teentje knoflook boven uit. Meng goed door en voeg er de rest van de groente aan toe.
Schep nogmaals goed door en doe er dan de tomatenpuree bij en de rode wijn.
Bestrooi met de kruiden en laat op een klein pitje circa 1 uur zachtjes sudderen.
Bron
weet ik niet meer
Laatste reacties
Ik heb er nog 2 tl mango chutney bijgedaan, was heerlijk.
Kan mij niet schelen, wij hebben er van gesmuld! Bedankt voor het delen. Groetjes, Marianne
In een ratatouille hoort geen gehakt!