1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ratatouille
  6. ratatouille

ratatouille

Door: teetjekoene

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2016

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 aubergine
1 courgette
1 tomaat
1 paprika
500 gr gehakt
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 el olie
1/2 tl tijm
1 tl rozemarijn
1/2 tl bonenkruid
1 el peterselie (fijngehakt)
1 laurierblaadje
1/4 tl cayennepeper
1 scheut rode wijn


ratatouille
ratatouille
ratatouille
ratatouille

Mijn favorite recept. Simpel maar lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de aubergine en de courgette in blokjes en snijd de tomaat en paprika (zonder zaadlijsten) in stukjes.
Bak de gehakt rul in de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Doe er de gesnipperde ui bij en pers er het teentje knoflook boven uit. Meng goed door en voeg er de rest van de groente aan toe.
Schep nogmaals goed door en doe er dan de tomatenpuree bij en de rode wijn.
Bestrooi met de kruiden en laat op een klein pitje circa 1 uur zachtjes sudderen.

Tags, ,

Bron

Weet ik niet meer



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teetjekoene
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top