Kipsalon
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-02-2016
Lekker en makkelijk voor de zaterdagavond en een goede variatie op de veel te vette kapsalon
Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet5-6 aardappels of 700 gr. voorgekookte aardappelblokjes, krieltjes
ijsbergsla
1 komkommer
2-3 tomaten
knoflooksaus
geraspte kaas
shoarmakruiden
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 302,72 kcal |
Koolhydraten | 33,91 g |
Eiwitten | 28,91 g |
Vetten | 4,71 g |
Benodigdheden
ovenschaalBereidingswijze
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Schil de aardappeltjes en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak de aardappeltjes met de deksel erop in circa 15 minuten zacht.
Snijd daarna de kipfilet in blokjes en breng de kip op smaak met de shoarmakruiden, paprikapoeder en het chilipoeder. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.
Als de aardappeltjes gaar zijn, schep je deze in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de gebakken kip. Als laatste del geraspte kaas over de kip en de ovenschaal kan de oven in voor circa 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is.
Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
Als de kaas gesmolten is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel je hier de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus overheen.
Bron
http://www.lekkerensimpel.com/kipsalon/
Laatste reacties
Lekker hoor, gebeurt niet vaak dat iedereen in huis hetzelfde lekker vindt.... enige probleem hier was dat t eigenlijk niet genoeg was voor 4 enthousiaste eters. Volgende keer grotere portie maken!!
Klinkt erg goed! Morgen maar eens uitproberen
Gisteren de kipsalon gemaakt voor dochter en schoonzoon. Schoonzoon is dol op kapsalon maar zei tegen mijn dochter heb je goed gekeken hoe ze het gemaakt heeft? Het smaakte heerlijk en is een makkelijk recept
Om het nog gezonder te maken raad ik aan om zelf kruiden te maken. Ik maak mijn kruiden zelf en dan heb je al veel minder zout en geen e-nummers. Ook de knoflooksaus is al klaar met een beetje mayonaise, Griekse yoghurt, knoflook en peterselie.
Viel erg tegen of je moet er wel heel veel koflooksausop doen.de bovenste laag vanaf komkommer etc is erg waterig. Zit geen smaak aan.Groetjes Annelies
Waarom staat dit recept al weken als eerste advies.?
Mijn dochter en schoonzoon zijn verslaafd aan een broodje kapsalon en dan lijkt mij dit een heel goed en lekker alternatief 😋. Als ik het gemaakt heb , krijg je mijn reactie. Bedankt voor het delen. Groetjes , Hedy
Hallo , Ik heb je recept meegenomen hoor. Mijn dochter en schoonzoon zijn verslaafd aan de
Het was ongelooflijk lekker. Dit is gewoon een grote hit op tafel! Dank je wel voor het recept =))
Het was heerlijk. Die gaat vaker op tafel komen. Bedankt en groet van Ankie.