1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. croissantkrans

croissantkrans

  • Multi-cultureel, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2016

Ingrediënten 8 personen


2 blikken danerolles super croissants (à 6 stuks)
7 eieren
25 gr roomboter
6 plakjes boeren ham
6 plakken kaas of 12 plakjes cheddar


Verder heb je nodig


Bakplaat bekleed met bakpapier.
verwarm de oven voor tot 180 graden


croissantkrans
croissantkrans
croissantkrans
croissantkrans
croissantkrans
croissantkrans

Mijnvariatie op het recept van danerolles. OOk lekker als brunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rol de blikken croissantdeeg uit en snijd de 12 driehoeken los. Leg de driehoeken in een stervormige cirkel op de bakplaat/ met de punten nar buiten. Laat de brede zijdes elkaar overlappen.
Klop 6 eieren los met peper en zout. Smelt in een koekenpan de boter. schenk het eimengsel in de pan en bak rustig met een spatel in 4 min. tot een smeuïg roerei. Schep het ei uit de pan en laat afkoelen tot kamertempratuur.
Leg op de ham in een cirkel op de deegdriehoeken. Schep het roerei in een cirkel op de ham. Verdeel er de plakjes kaas over . Bestrooi naar smaak met nog een beetje peper en zout.
Vouw de punten van het deeg naar binnen zodat een krans ontstaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de krans hier mee.
Bak de croissantkrans in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Danerolle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teetjekoene


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teetjekoene
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top