Vegan chocoladecake met stevia

  • Wereld, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-02-2016
  • Vegan chocoladecake met stevia

    Vegan chocoladecake met stevia

    Vegan chocoladecake met stevia

originele variant op chocoladetaart, vegan en zonder suiker (maar toch lekker zoet door stevia).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr volkoren meel (tarwe of spelt)
1 el wijnsteenbakpoeder
¼ kop cacaopoeder
½ tl zout
1 tl Greensweet steviapoeder Sweet
½ kop zachte dadels
1,5 kop chocolade havermelk (of andere plantaardige melk)

Topping: 3 blokjes Greensweet-stevia chocolade puur in stukjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Mix meel, bakpoeder, cacao, zout en Greensweet-steviapoeder in een kom en zet aan de kant.
Pureer de havermelk met de zachte dadels en mix dit geheel door de droge ingrediënten tot een glad beslag.
Vul een brownievorm of ander bakblik met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
Sprenkel de stukjes chocolade over het geheel heen.
Bak de cake 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Bron

http://www.boostyourhealth.nl/

Serveertip

Lekker met hazelnoten of walnoten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten