1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Bobotie
  5. Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP

Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2016

Ingrediënten 4 personen


4 afgebakken Italiaanse Bollen. open gesneden
1 bolletje geraspt mozzarella

Bobotie Gehaktballen
voor ballen
500 g rundergehakt
1 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
1 e tomatenpuree
1 e chutney
2 e rozijnen
1 ei, geklutst
1 t kerriepoeder
1/4 t geelwortel
1 tl bruine suiker
1/4 t tijm
1 t citroensap
1 t abrikozenjam
zout
peper
paneermeel (hoeveelheid moet zijn om stevige hamburgers van te maken)
olie voor bakken

1. Meng alle ingrediënten en maakt er 4 hamburgers van.
2. Laat balletjes een half uur in koelkast opstijven.
3. Bak hamburgers gaar in olie en tot mooi van kleur.



Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP
Bollen met Bobotie Mozzarella Hamburgers WEEKENDHAP

Een smaakvol broodje bomvol goedheden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bolognaise saus
1 ui, fijn
250 g stukjes tomaat uit blik
20 ml tomatenpuree
2 teentjes knoflook, fijn
2 droge gemengde kruiden (oregano, basilicum, tijm
1 t suiker
1 blokje runderbouillon, aangemaakt met iets kookwater
100 ml rode wijn
peper
zout
olijfolie

1. Fruit ui en knoflook tot zacht.
2. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. door dit te bakken.
3. Voeg tomaat, droge kruiden, suiker, bouillon, wijn, zout en peper erbij en kook zachtjes voor 20 min. tot een gebonden saus.
4. Laat saus afkoelen.

bakken en samenstellen van brood
5. Plaats de onderste helft van broodjes op een bakplaat.
6. Verdeel wat geraspt mozzarella over broodje en daarover van de bolognaise saus.
7. Doen de hamburger daarop.
8. Doen daarover weer de laatste bolognaise saus en erover geraspt mozzarella.
9. Bak in oven bij 180*C tot kaas gesmolten en mooi goudbruin van kleur zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top