Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. artisjokken met wijn-roomsaus

artisjokken met wijn-roomsaus

Door: tonia

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-1999

Ingrediënten 2 personen


2 artisjokken, 1 citroen, 1 dl droge witte wijn, 1 el fijngehakte ui, 50 gr. boter, = dl slagroom


Verder heb je nodig


Evt. magnetron


Goed uitkijken, anders eet je je vingers ook op

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd zoveel van de stelen van de artisjokken af dat ze kunnen staan, verwijder de lelijke blaadjes. Gaar ze in de magnetron (zie recept bij magnetron_tips) of breng ruim water met zout en het sap van de citroen aan de kook. Kook hierin de artisjokken in 20 - 40 min. gaar (tot de blaadjes er afgetrokken kunnen worden). Laat voor de saus de wijn met de ui inkoken tot de helft overblijft. Zeef dit in een kom en zet deze op een pan met warm water. Verdeel de boter in klontjes en klop deze een voor een door het wijnmengsel tot een gladde gebonden saus ontstaat. Laat het niet te warm worden. Klop er de slagroom door. Serveer de dipsaus warm bij de artisjokken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top