1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Kip tandoori
  6. Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni

Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2016

Ingrediënten 6 personen


500 gr. macaroni
1 kilo kippendijen, zonder bot en zonder vel
2 grote uien in blokjes
2 rode paprika's in blokjes
1 gele paprika in blokjes
1 groene paprika in blokjes
6 grote tomaten in stukjes
1-2 grote Spaanse pepers, gesnipperd
6 tenen gehakte knoflook
2 pakjes (single plakjes) Cheddar kaas
200 ml slagroom
125 ml water
1 volle el kippenbouillon poeder
Lekker veel vers gehakte kruiden
Ik heb zelf ├ęcht veel gebruikt zoals:
5 takjes oregano
5 takjes basilicum
5 takjes tijm
3 takjes van de maggi plant
Tandoori kruiden
******************************************
Tandoori kruiden zelf maken:
1 theelepel zwarte peper
2 eetlepel djinten (komijnzaad)
2 eetlepel ketoembar (korianderzaad)
1/2 eetlepel djahe (gemberpoeder)
1 theelepel kruidnagelpoeder
2 eetlepel paprikapoeder
2 theelepel chilivlokken
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zout
alles goed mengen ...
Voor extra rode kleur heb ik zelf een kleurstof (voor etenswaren) gebruikt
die verkrijgbaar is bij de Chinese Toko (ook gele kleurstof)
Het is niet nodig voor de smaak maar meer voor het oog
Voor een gele kleur kun je ook Kurkuma gebruiken


Verder heb je nodig


Ontdoe de kippendijen van het overtollige vet en
snijd de dijen in mooie en niet te kleine stukken
Laat het vlees een paar uur lekker marineren in:
1 volle eetlepel marinade (evt. een klein beetje kleurstof)
met een flinke scheut olie

Laat de kippendijen in wat olie op hoog vuur dichtschroeien
en bedek daarna een ovenschaal hiermee
Bak in dezelfde pan en olie de paprika beetgaar,
verdeel het over het de kippenstukken
Bak in dezelfde pan de uien goed aan en
verdeel dit ook weer over de ovenschaal
Doe nu de tomaten in de pan
voeg de Spaanse peper en de knoflook en de bouillonpoeder toe
en laat het lekker doorpruttelen en op elkaar inwerken
Doe op het laatst de kruiden er bij
Voeg de room toe en het water
Eventjes nog laten pruttelen
Breng het water voor de macaroni aan de kook
Kook nu de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar
Bedek de ovenschaal met de plakjes Cheddar kaas
Verdeel hier de tomatensaus (inclusief al het vocht) overheen


Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni
Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni
Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni
Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni
Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni
Kip Tandoori met Paprika, Tomaat en Kaas uit de oven ... met Macaroni

Een superlekkere combinatie van de Kip tandoori met Paprika, Tomaat en de gesmolten Kaas.
De moeite van het proberen meer dan waard ... echt smullen !!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet de schaal zo'n 20 -30 minuten in de voorverwarmde oven

Serveertip

Schep de macaroni op een bord of schaal en
schep daar het kip-gerecht overheen met wat extra scheppen van de dunne saus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Kookgekke_Lekkerbek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Kookgekke_Lekkerbek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top