1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus

Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2016

Ingrediënten 2 personen


Dit is voor 2 pers.maar je kunt het verdubbelen
2 schouderkarbonades

bumbu:
2,of 3 sjalotjes
4 knoflooktenen
1 hele rode peper zonder zaadjes
3 cm geraspte gember
mespunt trassi udang
2 tl bruine suiker
beetje zeezout
sap van 1/2 klein limoentje
1 tl ketoembar
1tl laos
1tl koenjit

1 serehstengel vers of als je niet hebt,gedroogd
2 daun salamblad

2 el kokosolie
1 pakje kokosmelk

pandanrijst


Verder heb je nodig


Staafmixer
wadjan of wok


Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus
Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus
Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus
Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus
Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus
Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus
Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus
Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus

Als je je echt op Bali wilt wanen,moet je dit eens proberen
zacht gesmoord kruidig varkensvlees .
met authentieke bumbu maar in de vorm zoals het bij
ons verkrijgbaar is.basic recept maar overheerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de bumbu fijn met n staafmixer
halveer de karbonades

verhit biologische kokosolie in wadjan of wok (een wadjan is iets platter)
fruit de bumbu op niet al te hoog vuur 7 tot 10 min.
voeg vlees toe en bak nog 7 tot 10 min.
voeg de sereh en de daun salam toe en bak nog 1 min.mee
dan de kokosmelk erbij en met de deksel half op de pan 1 1/2 uur op heel laag pitje smoren
zodat de kruiden in het vlees trekken en zich vermengen met de kokossaus.

kook intussen de pandanrijst

dien vlees op met schijfjes komkommer ,kroepoek en sambal naar keuze
(wij vinden Brandal het lekkerst )

Serveertip

Wij vinden de eenvoudige versie lekker maar je kunt het uitbreiden met wat je maar wilt
groentengerechten en ei het kan allemaal

Selamat makan.

Bron

Kok van een heel klein restaurantje in Ubud (Bali)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oncookingterms


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oncookingterms
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top