1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Turks brood met kipsalade en geitenkaas

Turks brood met kipsalade en geitenkaas

Door: i_roelands921

  • Europees, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2016

Ingrediënten 4 personen


Een Turks brood
olijfolie
2 stuks kipfilet
250 g sperzieboontjes (diepvries)
verse ananas
vloeibare honing
zachte geitenkaas
zakje rucola sla
verse munt
ui
knoflook
peper
zout
kerriepoeder
paprikapoeder
citroensap
chilipoeder


Verder heb je nodig


Wok, oven/grill, grote schaal

Turksbrood met kipsalade en geitenkaas
Turksbrood met kipsalade en geitenkaas
Turks brood met kipsalade en geitenkaas
Turks brood met kipsalade en geitenkaas

Heerlijk fris broodgerecht wat ook weer bij diverse gelegenheden kan worden genuttigd. Denk aan een picknick, een high tea, een lunch/brunch, buffet, of bij de borrel/verjaardag.
De verse munt geeft een heerlijke twist, heel soms vergeten we het er wel eens in te doen maar dan smaakt het niet zo lekker als dat het er wel bij zit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill (of oven als dat niet kan). Snijd het brood in de lengte doormidden en smeer het brood in met een beetje olijfolie en grill het brood met de snijvlakken naar boven onder de grill bruin en knapperig.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in de wok en fruit de ui met knoflook. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg toe aan de ui. Kruid het vlees met wat peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en chilipoeder. Goed omscheppen.
Maak de ananas schoon, verwijder schil en harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes, voeg dit toe aan het vlees en bak even mee. Voor het gemak gebruik ik altijd diepvries boontjes, gebruik je verse dan moet je ze eerst in een pan kokend water ongeveer 8 minuten beetgaar koken. De sperziebonen bij het vleesmengsel mee warmen en de geitenkaas in kleine stukjes erboven verkruimelen.
Giet het kookvocht uit de wok en doe het vleesmengsel in een diepe kom/schaal. Meng hier de sla doorheen.
Snijd een paar takjes munt in kleine stukjes en voeg dit bij de salade.
Maak het nog even extra fris door er wat citroensap doorheen te mengen en een paar kneepjes vloeibare honing.

Geniet ervan, zowel warm als koud!!

Tags, , ,

Serveertip

Als extra toevoeging kun je er ook altijd nog een extra paprika doorheen snijden. Laat deze dan rauw, voor een lekkere bite in de salade.
Wat ook nog lekker is zijn wat walnoten erdoor heen grof gehakt.

Je kunt het serveren in een grote schaal op tafel zodat ieder zijn eigen broodje kan beleggen, maar met een buffet of verjaardag is het leuker (en makkelijkere voor de gasten) om het brood belegd te serveren en dan voor te snijden in taartpunten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van i_roelands921
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top