Stoofpotje van everzwijn met Chianti Classico en polenta

  • Italiaans, Streekgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2016
  • Stoofpotje van everzwijn met Chianti Classico en polenta

    Stoofpotje van everzwijn met Chianti Classico en polenta

    Stoofpotje van everzwijn met Chianti Classico en polenta

Een recept van de Siciliaanse chef Peppe Giacomazza, (h)eerlijk 'echt' Italiaans.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr everzwijn (goede stukken voor een stoofpotje)
1 fles Chianti Classico
1 takje rozemarijn, fijngehakt
1 takje salie, fijngehakt
1 rode ui
1 stengel selder
1/2 stengel prei
3 el tomatenpassata
200 ml water
1 gedroogd pepertje, fijngesneden
2 laurierblaadjes
peper - zout
olijfolie

Voor de polenta:

350 gr melk
350 gr water
200 gr snelkookpolenta
2 el Pecorino Toscano
peper - zout
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij het vlees in stukken en kruid het met peper en zout. Overgiet het vlees met de wijn totdat het vlees onderstaat. Breng het geheel op smaak met fijngehakte rozemarijn en salie. Laat even marineren.

-Snij de rode ui, selder en prei fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie.
-Voeg het vlees toe aan de groentjes en doe de marinade erbij van zodra het vlees aangekleurd is.
-Voeg nog drie eetlepels tomatenpassata toe en leng aan met 200 ml water.
- Breng het stoofpotje verder op smaak met peper, zout, een gedroogd pepertje en twee laurierblaadjes.

-Laat het stoofpotje pruttelen op een laag vuurtje gedurende anderhalf tot twee uur.

Maak ondertussen de polenta:

-Meng de melk met het water in een kookpot. Kruid met peper en zout en breng het geheel aan de kook. Wanneer de melk het kookpunt heeft bereikt mag al roerend de polenta worden toegevoegd. Laat indikken.

-Voeg een scheutje olijfolie aan toe voor de smaak en meng er nog twee eetlepels geraspte Percorino Toscano onder.


Serveer het stoofpotje van everzwijn met de polenta en drink er de resterende Chianti Classico bij.

Bron

Peppe Giacomazza

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten