Suikervrije kwarktaart met stevia

  • Wereld, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2016
  • Suikervrije kwarktaart met stevia

    Suikervrije kwarktaart met stevia

    Suikervrije kwarktaart met stevia

Kwarktaart is een heerlijk en frisse taart! Probeer de taart eens wat gezonder te maken door gebruik te maken van stevia! 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor bodem:
100 gram amandelmeel
half zakje bakpoeder
4 eetlepels gesmolten boter of kokosolie
3 eieren
50 gr roomkaas
1 theelepel Kardemom poeder
1 theelepel Greensweet-stevia Naturel.

Voor Kwarkmengsel:
600 gr magere kwark laten uitlekken. (In een papieren koffiefilter)
1/2 citroen uitpersen
1 theelepel Greensweet-stevia Naturel.
15 gram gelatinepoeder
2 1/2 dl sojamelk.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 253,48 kcal
Koolhydraten 5,89 g
Eiwitten 12,29 g
Vetten 19,45 g
Benodigdheden
Magnetron
kom
koelkast
oven

Bereidingswijze

Voor het bereiden van de bodem
Mix dit door elkaar en doe dit in een taartvorm. En bak het op 120 graden in 40 minuten.

Bereidingswijze
Voor het breiden van het kwarkmengsel. Gelatinepoeder laten wellen. Na enige tijd in ongeveer 45 seconden op 800 watt in de magnetron oplossen. Het vocht moet helder zijn. NIET KOKEN. Uitgelekte kwark met de mixer mengen met de citroen, zoetstof en de sojamelk. Daarna de opgeloste gelatine toevoegen. In een springvorm op laten stijven in de koelkast.

Uit deze taart zijn zeker 12 punten te halen en per punt is dat: Kcal 37.25

Bron

http://www.greensweet-stevia.nl/

Serveertip

Lekker met fruit! Pureer bijvoorbeeld wat aardbeien en schep deze door het kwarkmengsel. Of leg een aantal grote stukken aardbeien op de bodem voor dat het kwarkmengsel er overheen gaat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten