Courgetti Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Courgetti Bolognese

    Courgetti Bolognese

    Courgetti Bolognese

In plaats van de koolhydraatrijke spaghetti heb ik in dit gerecht courgette gebruikt. Met de spirelli maak je daar mooie slierten van. Lees mijn blog: http://www.gezonddooreten.nl/2016/02/13/courgetti-bolognese/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels boter
2 uien fijngesneden
4 tenen knoflook fijngesneden
2 laurierblaadjes
snufje Italiaanse kruiden
2 theelepels oregano (gedroogd)
400 gram gewoon rundergehakt (dus niet de magere)
2,5 dl rode wijn (ongeveer een glas)
400 gram tomatenpulpo (of blokjes of passata)
4 grote tomaten grofgehakt
2 theelepels tomatenpuree
2 dl bouillon (rund)
2 wortelen fijngeraspt
handje peterselie fijngesneden
4 courgettes
zeezout/peper
olijfolie
Parmezaanse kaas geraspt

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 664,20 kcal
Koolhydraten 28,63 g
Eiwitten 38,28 g
Vetten 37,94 g

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote pan en smoor de ui ca 10 minuten op een laag vuurtje (niet bruin, maar glazig laten worden). Knoflook, laurier, Italiaanse kruiden en oregano erbij. Twee minuutjes laten bakken.
Draai het vuur omhoog en doe het gehakt erbij.
Na 5 minuten de rode wijn erbij, roer de grofgehakte tomaten, de pulpo, tomatenpuree en bouillon (klein beetje bouillon bewaren) doorheen. Aan de kook brengen en met de deksel schuin op de pan zachtjes laten pruttelen. Ongeveer 2,5 uur laten inkoken (mag ook langer) tot de saus rijk en gebonden is. Af en toe kijken of het goed gaat en zo nodig wat vocht toevoegen.
Kwartier voor de saus klaar is de wortel toevoegen, vuur omhoog draaien zodat het wat meer pruttelt en op smaak brengen met zeezout, flink wat peper en peterselie.
Snijd de courgettes in slierten met de spirelli (af en toe afknippen) en stoof de courgetti kort in een beetje bouillon of roer wat saus door de courgetti, zodat de slierten wat zacht worden en wat zout opnemen. Opdienen met de saus en lekker veel Parmezaanse kaas. Sprenkel er nog wat mooie olijfolie overheen.

Serveertip

En wil je een keertje zondigen, dan is deze saus natuurlijk ook heerlijk met spaghetti!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gezonddooreten avatar

Doorsturen

Home Recepten