1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Albóndigas (gehaktballetjes met pittige tomatensaus)

Albóndigas (gehaktballetjes met pittige tomatensaus)

Door: Vinumclava

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2016

Ingrediënten 6 personen


Voor de saus
3 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 à 4 grote tenen knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde chillies (chilipeper), verkruimeld
½ theelepel komijnpoeder
200 ml rode wijn
2x tomatenblokjes à 400 gram of verse tomaten, in stukjes gesneden
1 reepje sinaasappelschil
1 à 2 theelepel suiker
peper
½ bouillonblokje
1 rode peper

Voor de albóndigas
200 g varkensworst van goede kwaliteit
350 g mager rundergehakt
1 uien, gesnipperd
2 grote tenen knoflook
1 theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
2 royale eetlepels platte peterselie, fijngehakt, plus extra voor de garnering
1 klein ei, geklopt
3 eetlepels witbrood, verkruimeld


Verder heb je nodig


Niets bijzonders

Albóndigas (gehaktballetjes met pittige tomatensaus)
Albóndigas (gehaktballetjes met pittige tomatensaus)

13 februari 2016 gezellige TAPAS avond bij Toine & Judy. Deze heerlijke balletjes bij ook lekker met pasta of rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien met knoflook tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Schep de helft vh mengsel in een kom en laat ze afkoelen.

Voeg de verkruimelde chillies oregano, en het komijnpoeder toe aan het uienmengsel en bak 30 seconden mee. Doe de rode wijn, gesneden tomaten, rode peper en sinaasappelschil erbij en laat 30 minuten zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is. Breng op smaak met bouillonblokje en peper. Voeg de suiker toe om de smaak van de tomaten te neutraliseren. Haal de pan van het vuur.

Verwijder voor de albóndigas het vel van de worst en doe het vlees bij de afgekoelde gebakken uien, samen met rundergehakt, paprikapoeder, komijnpoeder, peterselie, ei, broodkruimels en melk. Kneed het gehakt met de handen tot alles goed gemengd is, breng op smaak met zout en peper en draai 20 gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de albóndigas in porties bruin. Voeg indien nodig extra olie toe.

Schep de albóndigas bij de pittige tomatensaus en laat 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Strooi er voor het serveren extra peterselie over.

Serveertip

Deze verrukkelijke gehaktballetjes met pittige tomatensaus kun je van tevoren klaarmaken en vervolgens opwarmen in een braadpan of oven. Ze smaken zelfs nog lekkerder als je ze een dag van tevoren maakt.

Bron

Google M met een beetje extra's



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vinumclava
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top