Zalig stoofpotje van lekker mals rundvlees met appelstroop en groenten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Zalig stoofpotje van lekker mals rundvlees met appelstroop en groenten

    Zalig stoofpotje van lekker mals rundvlees met appelstroop en groenten

    Zalig stoofpotje van lekker mals rundvlees met appelstroop en groenten

Met een aantal vrienden hebben we een eetclub.
De laatste keer kregen we bij een vriendin als hoofdgerecht dit verrukkelijke stoofpotje voorgeschoteld.
Ik kon er echt niet van af blijven.
De smaak was werkelijk verrukkelijk.
Toen ik het recept vroeg bleek het een recept uit Allerhande te zijn. En zo gemakkelijk te maken. Je hoeft het vlees niet eens aan te braden.
Afgelopen week - toen ik veel eters had - o.a. dit recept klaargemaakt.
En? Je raadt het al. Ook zij vonden het zo lekker dat ik het recept ook weer heb doorgegeven.

Volgende keer maak ik het in mijn slowcooker. Misschien nog lekkerder?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram sukadelappen (in het originele recept worden rib-runderlappen gebruikt)
2 eetl appelstroop (in het originele recept worden 3 lepels appelstroop gebruikt, vind ik zelf te zoet)
2 eetl milde mosterd
1 middelgrote ui
25 g boter
4 laurierblaadjes (verse uit eigen tuin gebruikt)
250 ml rundvleesbouillon van tablet
300 g winterpeen
250 g sperziebonen

Aardappelpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan of slowcooker

Bereidingswijze

Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout.
Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
Pel en snipper de ui.
Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij.
Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2 tot 3 uur zachtjes gaar.

Maak de winterpeen en de sperziebonen schoon.
Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.

Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 tot 20 min. gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Van een vriendin die het weer had uit een Allerhande (zie link bij tips)

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree.'Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra

De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder.
Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.

Hier kun je het originele recept vinden
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R511940/runderstoofpotje-met-appelstroop

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten