Heerlijke luchtige Italiaanse amandelcake met limoncello
- Italiaans, Banket
- 30-60 min.
Het recept van deze hele lekkere super luchtige cake vond ik lang geleden op internet.
Recepten die mij lekker lijken bewaar ik altijd in "mapjes" in mijn documenten.
Toen ik aan het zoeken was voor een bijzondere cake voor mijn afgelopen verjaardag stuitte ik op dit recept.
Het recept was voor een ronde cake in een springvorm van 26 cm doorsnede.
Dat stond me niet helemaal aan, want ik had al 2 taarten voor mijn verjaardag en de cake was een aanvulling. Dus uitgerekend wat ik voor de kleine cakevorm nodig had.
De cake viel super in de smaak.
Mijn gasten wilden allemaal het recept. Ik ga de cake heel gauw weer maken, want er was geen plakje over.
Ingrediënten 12 personen
170 gram gemalen amandelen of amandelmeel3 eieren (M)
120 gram suiker
70 gram zachte boter + wat voor het invetten van de vorm
30 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel + iets voor het bestuiven van de vorm of wat paneermeel
0,50 dl limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
1 theelepel geraspte schil van een biologische citroen
mespunt zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 215,55 kcal |
Koolhydraten | 14,64 g |
Eiwitten | 5,32 g |
Vetten | 13,86 g |
Benodigdheden
Cakevorm van 20 cmkeukenmachine of mixer
beslagkom
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160° graden.
Vet de cakevorm in en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
Doe de gemalen amandelen in een kom.
Voeg de eieren bij de amandelen en laat de Mixer nog twee minuten draaien tot de eieren goed losgeklopt zijn.
Voeg nu suiker, zachte boter, zelfrijzend bakmeel of cakemaa, citroenschil en limoncello toe..
Klop goed door tot er een vloeibaar glad deeg ontstaat.
Doe het deeg in een goed ingevette en met bloem bestoven cakeblik van 20 cm.
Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 tot 60 minuten.
Prik er even in met een satéprikker. Blijft er niets aan hangen dan is de cake klaar.
Laat de cake afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.
Bron
Http://www.italiaanskokenmetantoinette.nl/2012/09/limoncello-amandelcake_28.html
Serveertip
Gebruik je gemalen amandelen zonder schilletje dan is je cake geel van kleur.
Gebruik je ongepelde gemalen amandelen dan is je cake bruiner van kleur.
Ook lekker na het eten met een bolletje ijs.
Hier vond ik het originele recept van de cake:
http://www.italiaanskokenmetantoinette.nl/2012/09/limoncello-amandelcake_28.html
"Italiaans koken met Antoinette".