Pizza van bloemkooldeeg
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Gezonde, koolhydraatvrije, versie van de altijd lekkere pizza
Ingrediënten 2 personen
Halve bloemkool1 ei
Teentje knoflook
Italiaanse kruiden
1 blikje tomatenbasis voor pizza (suikervrij)
1 ui
Mozarella
Kipfilet
Tomaat
Paprika
Champignons
Geraspte kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 408,72 kcal |
Koolhydraten | 17,21 g |
Eiwitten | 38,70 g |
Vetten | 18,77 g |
Benodigdheden
Keukenmachine of blender
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bloemkool in een keukenmachine of blender.
Doe het mengsel in een magnetronschaal en verwarm het 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Laat de bloemkool goed uitlekken en afkoelen. Doe de bloemkool in een schone theedoek en wring het overtollige water uit.
Mix 1 ei en half teentje knoflook en Italiaanse kruiden door het bloemkooldeeg
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de pizzabodem van het bloemkooldeeg. Hoe dunner je de bodem maakt, hoe knapperiger het wordt. Doe in de oven (180 graden) en bak ongeveer 15 minuten.
Snij de ui in blokjes en fruit dit. Maak een saus van de tomatenpuree en de gefruite ui en besmeer de pizzabodem hiermee.
Beleg je pizza naar wens, bijvoorbeeld met mozzarella, kipfilet, tomaat, paprika, champignons, en bestrooi het met geraspte kaas.
Zet de pizza nog eens 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron
SLIM methode