Pizza van bloemkooldeeg

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Gezonde, koolhydraatvrije, versie van de altijd lekkere pizza

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Halve bloemkool
1 ei
Teentje knoflook
Italiaanse kruiden
1 blikje tomatenbasis voor pizza (suikervrij)
1 ui
Mozarella
Kipfilet
Tomaat
Paprika
Champignons
Geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 408,72 kcal
Koolhydraten 17,21 g
Eiwitten 38,70 g
Vetten 18,77 g
Benodigdheden

Keukenmachine of blender

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bloemkool in een keukenmachine of blender.
Doe het mengsel in een magnetronschaal en verwarm het 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Laat de bloemkool goed uitlekken en afkoelen. Doe de bloemkool in een schone theedoek en wring het overtollige water uit.
Mix 1 ei en half teentje knoflook en Italiaanse kruiden door het bloemkooldeeg
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de pizzabodem van het bloemkooldeeg. Hoe dunner je de bodem maakt, hoe knapperiger het wordt. Doe in de oven (180 graden) en bak ongeveer 15 minuten.
Snij de ui in blokjes en fruit dit. Maak een saus van de tomatenpuree en de gefruite ui en besmeer de pizzabodem hiermee.
Beleg je pizza naar wens, bijvoorbeeld met mozzarella, kipfilet, tomaat, paprika, champignons, en bestrooi het met geraspte kaas.
Zet de pizza nog eens 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

SLIM methode

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

WillyVermeulen65 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten