1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tarte tatin
  6. Tarte tatin van witloof

Tarte tatin van witloof

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2016

Ingrediënten 4 personen


Kant-en-klaar bladerdeeg
6 stronkjes mini-witloof, overlangs in twee gesneden
1 el verse tijm
150 g bruine suiker
15 g verse boter
zeezout


VOOR DE VINAIGRETTE :

½ appel, geschild, ontpit en in grove stukken gesneden
1 el pijnboompitten, geroosterd
100 ml notenolie
30 ml balsamicoazijn
2 el honing
peper en zout


Verder heb je nodig


4 ovenschalen, Ø 13 cm


Tarte tatin van witloof
Tarte tatin van witloof

Mini tarte tartin van witloof en bruine suiker........met een heerlijke vinaigrette , prima en lekkere start van een rijkelijk diner.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Snij 4 cirkels van ± 13 cm uit het bladerdeeg.

-Verwarm de suiker en 50 ml water in een steelpan tot de suiker smelt en goudbruin karamelliseert.
-Haal de pan van het vuur, roer er de boter door en meng tot een gladde massa.

-Verdeel de karamel over de vier schotels.

-Strooi het zeezout en de tijm over de karamel en leg er het witloof op.

-Druk het deeg op het witloof en snij overtollig deeg weg.

-Zet de schotels in de oven en bak ze 20 minuten tot het deeg goudbruin en krokant is.

-Meng voor de vinaigrette de notenolie, balsamicoazijn, honing en appel met een staafmixer.

-Zeef en breng op smaak met peper en zout.

-Draai de taartjes om op de borden en besprenkel ze met de vinaigrette.

-Serveer ze met een frisse groene salade.

Bron

Van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top